عینک آنتی رفلکس چیست و چه تفاوتی با عینک بلوکات دارد؟

به گزارش پرسینا بلاگ، آیا تابه حال برایتان پیش آمده است که با فردی که عینک می زند تماس تصویری برقرار کنید و به علت انعکاس نور روی عینک نتوانید چشم های او را به خوبی ببینید؟ یا مشاهده نموده اید که یک عکس خوب به علت انعکاس فلاش دوربین در عینک خراب شده باشد؟ همه این ها آزاردهنده هستند. اما خوشبختانه، راه های زیادی برای مقابله با این مسائل وجود دارد که یکی از آن ها استفاده از عینک آنتی رفلکس است. در این مقاله از خبرنگاران مگ درباره اینکه شیشه عینک انتی رفلکس چیست و چه مزایا و معایبی دارد، صحبت می کنیم. اگر شما هم عینک می زنید، توصیه می کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.

عینک آنتی رفلکس چیست و چه تفاوتی با عینک بلوکات دارد؟

عینک آنتی رفلکس چیست؟

وجود نور برای تماشا اشیاء حیاتی است. هنگامی که نور وارد چشم های شما می گردد، به شبکیه برخورد می نماید. سلول های گیرنده های نوری در شبکیه، نور را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می نمایند. این سلول ها سیگنال های الکتریکی را به عصب بینایی می فرستند و عصب بینایی آن ها را به مغز ارسال می نماید. این فرآیند به شما یاری می نماید که محیط اطراف خود و آنچه که در آن وجود دارد را ببینید.

بیشتر عدسی های معمولی حدود 8 درصد نوری که به آن ها برخورد می نماید را منعکس می نمایند. بنابراین فقط 92 درصد نور موجود وارد چشم می گردد. عدسی آنتی رفلکس تقریبا همه این انعکاس ها را از بین می برد؛ به این معنی که حدود 99 درصد نور را از عینک عبور می دهد و به چشم می رساند. هر چقدر نور بیشتری به چشم های شما برسد، بهتر می توانید ببینید.

تولیدنمایندگان از فرمول های متفاوتی برای عدسی های آنتی رفلکس خود استفاده می نمایند. اما به طور کلی، این عدسی ها از لایه های میکروسکوپی اکسیدهای فلزی تشکیل شده اند که هر لایه بر طول موج های مختلف نور تاثیر می گذارد. گاهی اوقات، بسته به فرمول، ممکن است عینک های آنتی رفلکس دارای رنگ آبی، سبز یا بنفش باشند. این رنگ فقط زمانی قابل مشاهده است که از زوایای خاصی به عدسی نگاه کنید.

آیا عینک آنتی رفلکس ارزش خرید دارد؟

خرید عینک آنتی رفلکس ضروری نیست. اما برای کسانی که به عادت بد و خوب در مراقبت از چشم اهمیت می دهند، علائم خستگی چشم را تجربه می نمایند یا زمان زیادی از روز را در مقابل کامپیوتر می گذارند، مفید است. این محصول بعلاوه می تواند ایمنی رانندگی را برای کسانی که در شب رانندگی می نمایند یا رانندگی طولانی مدت دارند، افزایش دهد. سایر افرادی که از خرید عینک آنتی رفلکس سود می برند عبارتند از:

  • کسانی که می خواهند برای عدسی هایی که به شدت نور را منعکس می نمایند، جایگزین مناسب پیدا نمایند.
  • افرادی که به نور حساس هستند.
  • افرادی که آستیگماتیسم، کاتاراکت (آب مروارید) یا گلوکوم (آب سیاه) دارند.
  • کسانی که در نور شدید ورزش می نمایند.

مزایای استفاده از عینک آنتی رفلکس چیست؟

اکنون که متوجه شدید عینک آنتی رفلکس یعنی چه، بهتر است درباره ویژگی های مثبت این محصول اطلاعات بیشتری کسب کنید. از مهم ترین مزایای استفاده از عینک آنتی رفلکس می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • وضوح بصری را بهبود می بخشد. از آنجا که عینک آنتی رفلکس بازتاب نور را کاهش می دهد، نور بیشتری را به چشم های شما می رساند و کیفیت بینایی تان را تقویت می نماید. درنتیجه، می توانید جزئیات را با وضوع بهتری ببینید و وظایف خود را با دقت بیشتری در مدرسه یا محل کار انجام دهید.
  • باعث زیباتر به نظر رسیدن چشم های شما می گردد. بازتاب کمتر نور به این معنی است که مردم می توانند چشم های شما را به خصوص در هنگام عکاسی با وضوح بیشتری ببینند. چون عدسی های آنتی رفلکس تقریبا نامرئی به نظر می رسند.
  • فشار چشم را کاهش می دهد. هنگامی که زمان زیادی از روز را صرف استفاده از دستگاه های دیجیتال مثل کامپیوتر، تبلت و موبایل می کنید، فشار زیادی به چشم های شما وارد می گردد. بازتاب کمتر نور از روی عدسی باعث می گردد چشم های شما به راحتی الگوها و حروف کوچک را ببینند و کمتر تحت فشار قرار بگیرند.
  • یاری می نماید راحت تر رانندگی کنید. عینک آنتی رفلکس با کاهش بازتاب نور می تواند بینایی را در شب بهبود بخشد. بنابراین برای کسانی که هنگام رانندگی به علت وجود هاله در اطراف چراغ ها دچار مشکل می شوند، گزینه بسیار مناسبی محسوب می گردد.
  • تمیز نگه داشتن آن آسان است. عینک های آنتی رفلکس حاوی مواد شیمیایی خاصی هستند که آن ها را در برابر آب مقاوم می نمایند و باعث کاهش تجمع چربی یا آلودگی روی سطح عدسی می شوند.

1. مزایای استفاده از عینک آنتی رفلکس برای کار با کامپیوتر

در بیشتر موارد، استفاده طولانی مدت از کامپیوتر با مسائل بینایی همراه است. محققان در یک مطالعه مشاهده کردند که سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر در کسانی که عینک می زنند و تابش خیرنماینده نور را از صفحه نمایش کامیپوترشان گزارش می نمایند، شایع تر است. افراد مبتلا به این سندرم از مسائلی مثل سردرد، خارش چشم ها و تغییرات موقتی بینایی رنج می برند. متخصصان استفاده از عینک آنتی رفلکس کامپیوتر را یک راهکار مفید برای مقابله با سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر می دانند.

2. مزایای استفاده از عینک آنتی رفلکس برای رانندگی در شب

تابش خیره نماینده نور هنگام رانندگی در شب یکی از دلایل شایع تصادفات به خصوص برای افراد مبتلا به آستیگماتیسم است. عینک های آنتی رفلکس برای کسانی که در شب رانندگی می نمایند، انتخاب خوبی هستند. این محصولات بعلاوه برای افرادی که به علت حساس بودن به نور برای رانندگی در روز دچار مشکل می شوند، گزینه مناسبی به شمار می روند.

  • ر

معایب عینک آنتی رفلکس چیست؟

فناوری آنتی رفلکس در سال های اخیر بسیار پیشرفت نموده است، اما هنوز هم معایبی دارد که باید از آن ها مطلع باشید. معایب عینک آنتی رفلکس شامل موارد زیر است:

  • ممکن است به راحتی خراشیده گردد. عدسی های آنتی رفلکس نرم هستند و به راحتی خراشیده می شوند. تولیدنمایندگان توصیه می نمایند که پس از تمیز کردن عدسی ها با محلول مخصوص، به جای خشک کردن آن ها با آستین پیراهن یا دستمال معمولی از یک پارچه میکروفایبر بهره ببرید.
  • لکه ها و آلودگی های روی آن به راحتی دیده می شوند. عدسی های آنتی رفلکس بیشتر از عدسی های استاندارد تمیز می مانند، اما عدم تابش نور باعث می گردد که لکه ها و آلودگی ها به راحتی روی آن ها قابل مشاهده باشند.
  • قابل تعمیر کردن نیست. پس از آسیب تماشا، عدسی ها باید تعویض شوند.

تفاوت عینک بلوکات با عینک آنتی رفلکس چیست؟

تفاوت عینک آنتی رفلکس و بلوکات سوال رایجی است که به وسیله بسیاری از افراد مطرح می گردد. در پاسخ باید بگوییم که عینک بلوکات هم می تواند مثل عینک آنتی رفلکس از بازتاب آزاردهنده نور جلوگیری کند. اما ویژگی خاص این محصول این است که برخلاف عینک آنتی رفلکس مانع عبور نور آبی از عدسی ها می گردد.

نور آبی به طور مدام در اطراف ما وجود دارد، چون خورشید منبع نور آبی است. این نور به مغز می گوید که باید در طول روز بیدار و هوشیار باشد. با این حال، پس از غروب خورشید هم ممکن است به علت استفاده از دستگاه های دیجیتال مثل کامپیوتر، موبایل و… در معرض نور آبی خطرناک قرار بگیرید.

این نور آبی اضافی می تواند عوارض جانبی ناخواسته ای داشته باشد که اختلال خواب یکی از آن ها است. با ورود نور آبی به قرنیه چشم، اندازه ملاتونین تولیدشده به وسیله بدن کاهش می یابد. درنتیجه، چشم ها و مغز شما فریب می خورند و فکر می نمایند که هنوز روز است. همان طور که احتمالا می توانید تصور کنید، این اتفاق باعث می گردد که برای خوابیدن دچار مشکل شوید.

کلام پایانی

در این مقاله درباره اینکه عینک آنتی رفلکس برای چیست و چه مزایا و معایبی دارد، صحبت کردیم. اکنون می دانید که این محصول برای رانندگی در شب و کاهش فشار چشم در حین استفاده از کامپیوتر ایدئال است. با این حال، ممکن است به راحتی خراشیده گردد و احتیاج به تعویض داشته باشد. اگر هنوز هم مردد هستید که عینک آنتی رفلکس برای شما مناسب است یا خیر، با چشم پزشک یا اپتومتریست درباره آن مشورت کنید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منابع: verywellhealth, warbyparker, glasses

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 19 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 19 اردیبهشت 1403 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 8309

به "عینک آنتی رفلکس چیست و چه تفاوتی با عینک بلوکات دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عینک آنتی رفلکس چیست و چه تفاوتی با عینک بلوکات دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید